2013. szeptember 26., csütörtök

Töltött tojás bacon ágyon és tormás padlizsánkrémes sonkatekercs

A párom folyton bolti kaszinótojással és sonkatekerccsel állít haza. Én ránézni sem bírok, hisz el tudom képzelni, hogy milyen eljárással készülhetett. Ő viszont áradozik róla. Pontosabban áradozott, amíg tegnap vacsira meg nem kapta tőlem az én verziómat. Úgy néz ki, ezen túl nem veszi meg a boltit.:)



Hozzávalók egy két személyes vacsorához:
5 tojás
10 bacon szelet
5 sonkaszelet
5 sajt szelet
1 padlizsán
1 májkrém
2 gerezd fokhagyma
2 ek tejföl
1 tk mustár
1 tk torma
só,bors
saláta, vagy bármilyen ehető zöld


Keresünk egy kisebb, sütőbe is helyezhető tálkát, vagy jénai tálat, amit bevonunk kívülről alufóliával. Az alufóliát betekerjük bacon szeletekkel, és előmelegített sütőben 190 fokon, 15 perc alatt megsütjük, és a formán hagyjuk kihűlni. Így kap kosár alakot a sült baconünk.  

Bedobjuk a mikróba, egy tányéron a villával megszurkált padlizsánunk, és kb. 7-8 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk meghűlni.
A tojást oda készíthetjük főni, ha kész, akkor  lehűtjük, megpucoljuk.
Levágjuk a keskenyebbik tetejét és kikanalazzuk a sárgáját. A lényeg, hogy egy tányéron megálljanak az üres tojások, ha szükséges, akkor az alsó, szélesebb végéből és vágjunk le egy kis darabot, hogy ne boruljon el. A sárgáját összetörjük, elkeverjük egy kanál tejföllel, a mustárral és a májkrémmel. A krémet sóval és borssal ízesítjük, majd visszatöltjük, habzsák segítségével a tojásokba.
A padlizsánt megszabadítjuk a lila héjától, és a húsát belepakoljuk 2 fokhagyma, 1 tk torma, 1ek tejföl kíséretében az aprítógépbe, és pépesítjük.
A sonkaszeletekre helyezzük a szelet sajtot, majd a padlizsános pépből egy-egy evőkanállal. Ezt óvatosan feltekerjük, és félre rakjuk.
Mivel szemet gyönyörködtető hidegtálat szeretnénk, ezért elővehetünk egy nagyobb tányért, amire ízlésesen elhelyezzük tekercseket, a bacon kosárkát, amit kitömünk salátával, és beleültetjük a töltött tojásokat. Lehet díszíteni apróra vágott lilahagymával, paradicsom karikákkal. Mellé ehetünk puha, friss fehér kenyeret, de akár pirítóst is.

Tipp: Húsvétra kitűnő locsolóváró. Kár hogy előtte még jön egy hideg  tél… Mindenesetre mentsd el a könyvjelzők közzé, jól jön még ez az ötlet:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése